Waar ben ik?

De komende week ben ik aan het wandelen en vissen in Noorwegen. Omdat ik daar helemaal in mijn uppie heen ga en de GSM het daar niet gegarandeerd doen, heb ik ook een zogenaamde SPOT Messenger. Dit is een soort noodbaken waar ik een SOS signaal mee kan uitzenden als ik echt in de problemen ben gekomen. Bijvoorbeeld als ik ben opgegeten door een beer, in een ravijn ben gevallen, of iets dergelijks. Als ik op de SOS knop druk komen de reddingsdiensten mij ophalen.

Maar het apparaatje kan nog meer: ik kan er ook berichtjes mee sturen. Nu heb ik het e-mail adres van Klaar (Oma Stolk), Jeannet en Aranta ingesteld om berichtjes te kunnen ontvangen. Daarnaast heb ik ook het telefoonnummer van Aranta nog ingesteld om de berichtjes heen te kunnen laten sturen. Ik zal er vanavond even een testje mee doen.

Als laatste kan ik ook een “tracking” functie aan zetten. Die zorgt ervoor de er een aantal keer per dag een berichtje gestuurd wordt. Dat berichtje zet een puntje op een kaart zodat je kunt zien waar ik dan ben. Dat kun je bekijken op een speciale link:

http://share.findmespot.com/shared/faces/viewspots.jsp?glId=0lWdPt7kF4X4hW6bq6ldPBkY6cSlZMY7V

Op dit moment staat daar nog niks op, maar als het goed is gaan daar vanaf zaterdag puntjes op verschijnen.

Veel plezier met het volgen van mijn route en tot over een week!

Ronald

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.